Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno Spożywczego “BASSO” Sp. z o.o.

Białko płynne pasteryzowane BASSO to esencja wygody i funkcjonalności dla profesjonalistów z branży spożywczej. Dzięki procesowi pasteryzacji, który zapewnia bezpieczeństwo użytkowania bez utraty wartości odżywczych i funkcjonalnych, białko płynne jest gotowe do użycia w szerokiej gamie przepisów. Jest to nieoceniony składnik dla cukierników i piekarzy, którzy z łatwością mogą wykorzystać go do przygotowania bez, ciast i innych delikatnych wypieków, ceniąc sobie jednocześnie jednolitą jakość i oszczędność czasu.

Produkty i usługi:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.